U trendu

Kako pripremiti zemlju za sadnju cveća: 3 jednostavna koraka za zdravu podlogu i bujne biljke

Tri korisna trika za uspešnu negu baštenskog cveća

Da bi biljke lepo napredovale i bile zdrave i bujne, neophodno je dobro pripremiti baštensku zemlju za sadnju.

Pored prekopavanja zemlje, kako biste fino usitnili grumenje nastalo tokom perioda mrazeva i omogućili biljkama bolju apsorpciju hranljivih materija kojima ćete ih s vremena na vreme “častiti”, važno je i da adekvatno tretirate zemljište pre nego što posadite biljke.

Posle prvog prekopavanja najbolje je da zalijete zemlju rastvorom napravljenim od limuntusa i vode.

U 12 litara vode rastvorite kesicu limuntusa, ostavite da odstoji pola sata, pa dobro promešajte. Ovim rastvorom natopite zemljište. Važno je da prilikom prvog zalivanja zemljište bude dobro natopljeno.

Ovaj rastvor možete koristiti jednom mesečno i pošto budete zasadili biljke, posebno ako se opredelite za sadnju hortenzija.

Posle desetak dana od prvog zalivanja zemljišta u koje još niste zasadili cveće, trebalo bi da ga zalijete osušenim talogom kafe pomešanim sa hladnom vodom. I ovaj rastvor možete koristiti s vremena na vreme kad već posadite cveće u baštensku zemlju.

Konačno, nekoliko dana pre nego što ćete posaditi cveće koje će od proleća do kasne jeseni ukrašavati vaše dvorište, isecite nekoliko jabuka na sitne komade i zabodite ih u zemlju. Hranljive supstance iz jabuka nahraniće zemljište i omogućiti da se cveće koje budete posadili bolje primi i bude bujnije, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar