U trendu

Kako savršeno ispeglati košulju? Otkrivamo jednostavan trik

Peglanje košulja prava je muka, složićete se. Obično su košulje odeća vaše jače polovine, ali i mnoge žene vole, uglavnom na posao, do obuku elegantne košulje.

Ako ste jedna od tih osoba, verujemo da vam je stalo da košulje budu čiste, mirišljave i – ispeglane. Ali, znate li kako pravilno ispeglati košulju? Uz ovih nekoliko jednostavnih saveta, taj posao će vam biti jako lagan.

Peglanje košulja je muka jer sadrži puno okovratnika i pre svega puno dugmića s kojima morate biti oprezni. Korisno je znati, na primer, kako odabrati odgovarajuću temperaturu peglanja za različite vrste košulja: pamuk 150 °C, lan 200-300 °C, viskoza 120 °C, poliester 110 °C, lan pamuk 190-200°C, veštački materijali 160°C.

Takođe, košulje je najbolje peglati dok su malo vlažne, pa ih je uvek bolje navlažiti vodom iz raspršivača. Okovratnik najpre peglajte s unutrašnje strane prema sredini, a zatim pređite na krajeve. Možete koristiti komade kartona kako biste sprečili oštećenje okovratnika i zadržali oblik. Postupno nastavite s klasičnim načinom peglanja košulje, naizmenično sa strane. Budite oprezni s dugmićima jer se mogu otopiti na visokim temperaturama. Nakon peglanja, idealno je košulji okačiti na vešalicu kako bi zadržala oblik, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)