U trendu

Kako se čisti daska za sečenje? Sa samo dva sastojka koja sigurno već imate kod kuće

Ako se ne čisti redovno, na drvenoj dasci za sečenje ostaje hrana koju kasnije može biti teško da uklonite, a koja postaje izvrsna podloga za razvoj raznih bakterija. Zato su, kako bi daske za sečenje mesa i povrća ostale čiste, fanovi ‘kraljice čišćenja’ Mrs. Hinč objavili savet za njihovo brzo čišćenje sa dva poznata sredstva; pastom za zube i alkoholnim sirćetom.

Nakon što je jedna žena u njihovoj Fejsbuk grupi zatražila savet, objavljeni su brojni odgovori, a mnogi su napisali da je dasku najbolje očistiti s pastom za zube i sirćetom. Prema rečima jedne članice, sve što treba da uradite je da pomešate alkoholno sirče i pastu za zube, smesu nanesete na dasku i ostavite sat vremena da deluje, pa isperete i dasku stavite da se suši na suncu, piše Express,.

– Ja sam tvrdokorne mrlje na svojoj dasci za sečenje rešila tako što sam samo ostavila pastu za zube da deluje preko noći – napisala je jedna članica u grupi, a mnogi su se složili da ti deluje.

Naime, pasta je blago abrazivna, a često u sebi sadrži i sodu bikarbonu koja uklanja zubni plak pa čini ‘čuda’ i u uklanjanju mrlja. S druge strane, alkoholno sirće je izvrsno sredstvo za čišćenje zbog svog visokog nivoa kiselosti i može lako s površine otopiti tragove od sapuna i kamenca.

Uz to dvoje neki su za čišćenje daske za sečenje savetovali i limunov sok koji je zbog kiselosti takođe odličan proizvod za čišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.