U trendu

Kako se pravilno koriste kapsule za pranje veša: Izbegavajte ove 2 velike greške koje većina pravi

Znate li gde i kako treba staviti kapsulu za pranje veša?

Ako primetite da vadite odeću iz mašine za pranje veša, a iz kapsule ima tragova deterdženta koji se nije dovoljno rastvorio, to je znak da je ne koristite pravilno.

A pravilo je da kapsula mora biti u kontaktu sa vodom, piše Bestlife.

„Kapsule za veš su napravljene tako da se potpuno rastvore u vodi, oslobađajući sredstva za čišćenje ravnomerno tokom ciklusa pranja“, kaže Mufeta Kruger, stručnjak za čišćenje i osnivač Mufeta kućnih pomoćnika.

Ovaj proces rastvaranja je ključan za „efikasno čišćenje“, dodaje Karina Toner, menadžer u Spekless Cleaning.

„Kada se kapsula ne rastvori u potpunosti, sredstva za čišćenje i enzimi unutar nje možda neće biti ravnomerno raspoređeni“, objašnjava ona, dodajući: „Ovo može dovesti do toga da se ostatak zalepi za odeću, uzrokujući mrlje“.

Dakle, ako ih ne koristite pravilno, kapsule mogu oštetiti vaš veš.

Greška 1: Stavite ga na vrh

„Uobičajena greška je dodavanje kapsule deterdženta direktno na odeću u mašini za pranje veša“, kaže Toner i dodaje: „Kapsule uvek treba staviti na dno bubnja pre dodavanja odeće“.

Kada kapsulu stavite na dno, dajete joj bolju šansu da se potpuno poveže sa vodom dok se mašina puni, što će joj omogućiti da se rastvori, kaže Laura Mountford, ekspertkinja za čišćenje i pranje veša.

„S druge strane, ako kapsulu stavite na odeću, ona se neće pravilno rastvoriti“, upozorava ona.

Greška 2: Pretrpana mašina

Kapsule za veš takođe dobro funkcionišu samo kada je mašina puna do propisanog kapaciteta.

„Važno je pratiti uputstva proizvođača za veličinu punjenja“, kaže Kruger, dodajući: „Ako preopterećujete mašinu i dodate previše odeće, kapsula se možda neće pravilno rastopiti.“

Prema Kruger, prenatrpana mašina neće ostaviti dovoljno prostora da se kapsula deterdženta pravilno rastvori, prenosi City Magazin.

„Kada je mašina previše puna, možda neće biti dovoljno prostora da se kapsula istopi i ravnomerno rasporedi po odeći“, tvrdi ona i dodaje: „Ovo može dovesti do toga da neki komadi dobiju previše deterdženta, dok drugi primaju premalo. „

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar