U trendu

Kako skinuti žute fleke od znoja sa bele odeće: Rešenje je jednostavno i ekonomično

Nakon što je bela košulja odstojala sa ovom pastom, operite je na uobičajen način i sve fleke će nestati.

Kada omiljena majica ili bela košulja počnu da dobijaju žute fleke ispod rukava znači da znoj počinje da biva njihovo sredstvo uništenja, ali pre nego što požutele stvari odbacite na gomilu starih stvari, isprobajte ovaj trik sa kojim ćete ukloniti sve fleke od znoja.

Ukoliko je vaša odeća napravljena od delikatnih i nežnih materijala, ovi sastojci ih neće oštetiti jer su svi prirodni, tako da ih je mnogo bolje koristiti od hemijskih odstranjivača fleka.

Sastojci:

  • 1 šolja sirćeta 1/2 šolje sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica hidrogen peroksida

Uputstvo:

Većina misli da su mrlje od znoja izazvane znojem, ali su zapravo rezultat reakcije između dezodoransa na bazi aluminijuma i vašeg tela. Da bi ste uklonili promenu boje, sipajte u dublju posudu 1 šolju sirćeta i dve čaše tople vodu. Potopite odeću u taj rastvor i držite u njemu najmanje 20 minuta.

Pomešajte sodu bikarbonu, so i hidrogen peroksid, pa mešajte dok ne dobijete glatku pastu. Izvadite košulju iz rastvora sirćeta, dobro je iscedite pa fleku pokrijte ovom pastom i tako je ostavite najmanje 20 minuta. Hidrogen služi za prirodno izbeljivanje, a soda i so uklanjaju fleke.

Nakon što je košulja odstojala sa ovom pastom, operite je na uobičajen način i sve fleke će nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar