U trendu

Kako sprečiti da se cela kuća usmrdi kada pržite luk? Potrebne su samo 2 stvari

Neprijatan miris prilikom dinstanja luka se lako proširi stanom zbog čega je ponekad nužno otvoriti prozor kako bi osvežili prostorije, ali svetski kuvari otkrili su da postoji način kako sprečiti smrad, a sve što vam je potrebno su dve sitnice koje imate u svojoj kuhinji, piše NajŽena.

Tajna leži u sodi bikarboni i šećeru koji se stavljaju u naseckani luku prilikom dinstanja.

Ovakav način pripreme čini luk sočnijim i ukusnijim i takođe sprečava širenje neprijatnog mirisa prženog luka po kući za koji je glavni krivac sumpor koji se oslobađa iz luka tokom termičke obrade.

Osim toga, soda bikarbona luku daje potrebnu gustinu koju bi dobili pripremom zaprške pa vam samim time zaprška nije ni potrebna.

Kako se rešiti mirisa luka na rukama?

Nakon što se saznali kako se rešiti neprijatnog mirisa luka iz vašeg doma, važno je napomenuti da postoji i jednostavan način kako se rešiti mirisa luka s vaših ruku.

@rockagreenlife

#onionsmell

♬ original sound – rockagreenlife

Jedna od korisnika društvene mreže TikTok je objavila video u kojem je pokazala da je važno oprati ruke s dve ili tri kašike octa i nakon toga s običnim sapunom za ruke. Ovakvim postupkom će vaše ruke u kratkom vremenu postati čiste i mirišljave.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.