U trendu

Kako urediti trpezariju u bašti: Saveti za pravo uživanje u životu

Leto je idealno vreme da svoju trpezariju preselite u baštu i uživate u obrocima na otvorenom. Evo nekoliko saveta kako da uredite savršen prostor za ručanje i opuštanje u vašem dvorištu.

Odaberite čvrst sto i udobne stolice

Za početak, važno je odabrati kvalitetan i čvrst sto, po mogućstvu od punog drveta, koji će izdržati vremenske uslove. Postavite ga uz zid kuće da ga zaštitite od vetra i pokrijte ga tendom ili suncobranom kako biste se zaštitili od sunca. Ukoliko je sto plastičan, pričvrstite noge da ga vetar ne može pomeriti.

Kreirajte dva prostora

Razmislite o uređenju dva odvojena prostora: jedan veliki sto za obedovanje koji može primiti najmanje desetoro ljudi, i kutak za uživanje u kafi ili piću. U kutak za uživanje postavite ležaljku ili mrežu za popodnevni odmor, po mogućstvu ispod drveta ili u uglu gde je živa ograda najgušća.

Praktičnost i udobnost

Za sto obavezno koristite plastični stolnjak kako biste ga zaštitili od vlage i mrlja. Stolice bi trebalo da budu čvrste, ali obezbedite i nekoliko stolica na rasklapanje za goste. U kutak za uživanje stavite što više mekih jastuka i ćebadi za udobnost tokom svežih večeri.

Magična atmosfera

Da biste stvorili magičnu atmosferu, obojite nameštaj u belo i dodajte nekoliko detalja u prirodnim bojama. Postavite nekoliko sveća ili petrolejku za romantično osvetljenje u večernjim satima. Ukoliko imate prelep pogled iz dvorišta, iskoristite ga i postavite nameštaj tako da uživate u tom pogledu.

Zaštita od sunca i toplote

Da biste se zaštitili od sunca, postavite sto i stolice ispod drveta ili napravite paviljon. Ako planirate da roštiljate, postavite kamin na dovoljnoj udaljenosti od stola kako bi bio bezbedan i praktičan. Pored kamina, imajte boks za pripremu hrane i kolica za serviranje.

Sa ovim praktičnim savetima, vaša baštenska trpezarija može postati omiljeno mesto za okupljanje porodice i prijatelja. Uživajte u toplim letnjim danima i noćima u prijatnom ambijentu koji ste sami kreirali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.