Kesice čaja su neverovatno korisne: Sigurno ne znate da ih možete upotrebiti ovako

Čaj je jedno od najpopularnijih pića širom sveta. Obično se pije zimi, međutim, šoljica čaja je mnogima postala svakodnevica.

Osim što ima raznih ukusa, čaj je izuzetno lekovit i podstiče opuštanje duha i tela. Biljni čajevi su bogati mnogim aktivnim lekovitim supstancama kao što su alkaloidi, glikozidi i tanini.

Kesice čaja su biorazgradive

Prilikom kupovine preporučljivo je izabrati one koji su organski uzgojeni jer nisu tretirani raznim pesticidima i veštačkim đubrivima. Iako se na ovaj način često govori o njegovim lekovitim svojstvima, većina ljudi ne zna jedan veoma interesantan podatak. Naime, kesice se mogu koristiti i nakon ispijanja čaja.

Ostaci čajne vrećice sadrže taninsku kiselinu i druge sastojke koji hrane tlo dok se vrećice raspadaju.

Zemljište stvara savršene uslove za rast cveća i biljaka, a zanimljivo je i to da se većina kesica čaja pravi od materijala dobijenog od listova banane. Zahvaljujući ovom prirodnom materijalu, kesice će se u zemlji raspasti za samo šest meseci. Takođe odbijaju insekte koji ne podnose taj miris.

Svoj vrt možete napraviti od obične vrećice čaja, koju ćete umotati u vlažnu krpu i posaditi u plastičnu posudu sa zemljom. To ćete postići tako što ćete kesice čaja zakopati blizu korena vaših biljaka, tako da imaju dodatni izvor vlage tokom sušnih perioda, prenosi Net.hr

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.