U trendu

Ko greši i šta je ISPRAVNO? Da li KEČAP treba držati U FRIŽIDERU ili, ipak, ne?

Gotovo svi mi volimo kečap, imamo ga kod kuće i jedemo s vremena na vreme. Međutim, jeste li se ikada zapitali da li je potrebno nakon upotrebe staviti bocu kečapa u frižider ili je slobodno smete ostaviti na polici?

U trgovinskim radnjama boce sa kečapom ćete pronaći na policama pored konzervi ili tegli sa ukiseljenim povrćem – dakle, na običnim policama, a ne u frižideru. Međutim, nekako svi mi imamo običaj da otvorenu bocu kečapa, ali i novu, zatvorenu, stavimo u frižider – kako bi sadržaj duže trajao.

Da li je to uopšte potrebno? U krajnjoj liniji, boce sa kečapom stoje u restoranima po stolu – a ne u rashladnoj vitrini…

U kečapu se nalazi sirće, prirodni konzervans koji će se pobrinuti za to da kečap može duže da traje. Određeno vreme kečap može bez problema da bude van frižidera. Ako ga nakon jela zaboravite na stolu, odnosno ne stavite odmah u frižider, onda to nije strašan problem.

U restoranima se kečap veoma puno i brzo troši, pa se bočice isprazne pre nego što se kečap pokvari. Zbog toga većina restorana ne stavlja boce sa kečapom u frižider. U domovima je situacija nešto drugačija.

Ako baš svaki dan ne jedete kečap, onda je potrebno nekoliko nedelja ili čak meseci da se boca isprazni. Zato bi kod kuće trebalo kečap da držite u frižideru. Tamo može da stoji čak do šest meseci nakon prve upotrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar