U trendu

Koja prostorija u domu je najbolja za čuvanje vrednih stvari?

Uobičajeni načini zaštite od pljačke su brave, alarmi, a u poslednje vreme, sve više i kamere. Međutim, i pored toga se dešava da domovi budu obijeni, jer lopovi uvek nađu način da vaš sistem zaštite učine beskorisnim. Kako je onda moguće adekvatno obezbediti svoju imovinu od ljudi koji žele da je otmu?

Pravi odgovor na ovo pitanje je da je apsolutna zaštita nemoguća, ali postoje neki načini koji vam mogu pomoći da smanjite šansu da budete opljačkani. Sve gore pomenute metode zaštite imovine su i dalje važne, ali osim toga morate da povedete računa i gde čuvate svoj novac i druge vredne predmete. Kada to kažemo, mislimo na odgovarajuću prostoriju u vašem domu.

Naime, kada jednom obiju stan ili kuću, lopovi imaju ograničeno vreme za koje moraju da obave pljačku jer svakim dodatnim minutom ostajanja u nečujem domu, oni povećavaju rizik da budu uhvaćeni. Iz tog razloga, oni moraju unapred da naprave izbor gde će da traže skrivene dragocenosti i novac.

Lokalna američka televizija NBC Njujork je pre nekoliko godina sprovela istraživanje među osuđenim kriminalcima koje se bavi baš ovom temom. Ispostavilo se da je vaš novac najmanje bezbedan u spavaćoj sobi budući da je čak 75% ispitanika odgovorilo da je to prva prostorija koju proveravaju nakon ulaska u stan. Radnu sobu bi ispreturalo 26% lopova iz ove ankete, dok bi se samo 19% njih odlučilo za dnevnu sobu.

Koja je na kraju prostorija najbezbednija? Nećete verovati, ali u pitanju je… kupatilo! Svega 16% ispitanika je reklo da bi uopšte ulazilo u ovu prostoriju. Na vama je samo da odlučite da li ćete da krijete svoj novac i vredne stvari u prljavom vešu, među sapunima ili u vodokotliću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.