U trendu

Koje boje vam je otirač ispred ulaznih vrata? Pogledajte odmah

Uređenja prostora hodnika kao i ulazni deo su izuzetno važni za energiju u domu, ako je verovati kineskoj feng šui filozofiji. Ulazni prostor je neki vid filtera koji propušta energiju spolja i izbacuje određenu energiju iz kuće.

Kako prenosi Sensa, postoje određena pravila za uređenje hodnika i ulaznih vrata prema feng šuiju, a energetski efekat može imati i otirač ispred vrata.

Ako su vrata okrenuta ka severu, onda bi oblik tepiha trebao biti okrugao. Ako su okrenuta prema jugu, onda je bolje dati prednost pravougaonom ili kvadratnom tepihu.  Ipak, prema ovoj drevnoj filozofiji, boje imaju određeni značaj i simboliku.

Crni i sivi tepisi su neutralni i svestran izbor i simbolizuju stabilnost. Zelena boja donosi dobru energiju i opšte blagostanje. Braon boja jača unutrašnju snagu i donosi ravnotežu.

Ipak, jedna boja je izuzetno značajna. Naime, crvena je definitivno jedan od najboljih opcija. Ako odgovara vašem stilu, možete dati prednost ovoj nijansi.

Plava boja je simbol znanja i novih ideja, pa je povoljan izbor za one koji se bave učenjem ili rade od kuće.

I, konačno, otirač, na neki način, oslikava i kakvo je stanje u vašoj kući. Morate ga redovno prati, održavati, a ako je oštećen ili iscepan, zamenite ga novim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.