U trendu

Koliko dugo opran veš može da stoji u mašini pre nego što se usmrdi?

Sigurno vam se nekada dogodilo da ste ostavili svoju opranu odeću u mašini predugo i da je poprimila onaj karakteristični smrad. Iako je ponekad u redu, predugo ostavljanje odeće u mašini svakako će zahtevati ponovno pranje.

Dakle, koliko dugo odeća može stajati u mašini, a da se ne usmrdi?

Istina je da su mašine za pranje veša mračne, vlažne i tople – što je savršeno tlo za razmnožavanje bakterija. Ostavljanje odeće u mašini do 12 sati je u redu, ali sve duže od toga je recept za smrdljivu odeću.

Zapravo, bakterije, plesan pa čak i vidljiva plesan mogu se razviti na odeći za samo 24 do 48 sati. Kada nisu oprani, stvaraju onaj prepoznatljivi neprijatan miris vlage.

Ako niste sigurni da je vaša odeća predugo stajala u mašini, najbolji način da to otkrijete je pomoću nosa. Jednom kada se pojavi taj plesniv miris, malo je verovatno da će nestati u sušilici.

Jednostavno ponovno pranje odeće deterdžentom za veš i toplom vodom će učiniti svoje. Takođe je korisno presložiti odeću u mašini tako da se temeljno opere i da se ne zalepi.

Znamo da niko na pranje veša ne želi da potroši više vremena nego što mora. Postavljanje alarma ili podsetnici mogu vam pomoći u misiji da vaša odeća miriše sveže, piše Lifesavvy, prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar