U trendu

Koliko dugo piletina sme biti zamrznuta?

Većina nas ima naviku zamrznuti hranu koju ćemo kasnije pripremati, ali znate li koliko dugo piletina sme biti zamrznuta?

Ako je odmah nakon kupovine stavite u zamrzivač i celo vreme do upotrebe je zamrznuta, onda će biti sigurna za konzumaciju neograničeno, bez obzira na rokove navedene na pakovanju.

Za najbolji kvalitet, ukus i teksturu, cijelu piletinu čuvajte u zamrzivaču do godinu dana. Pojedinačne komade piletine držite zamrznute do devet meseci, a iznutrice ili mlevenu piletinu tri do četiri meseca.

Kuvana piletina ima najbolji ukus ako se drži zamrznuta do četiri meseca, navodi američko Ministarstvo poljoprivrede. Složenac od piletine najbolje je držati u zamrzivaču do šest meseci, kao i piletina u umaku ili pileći bujon.

Pileće medaljone ili pljeskavice od pilećeg mesa za najbolji ukus i teksturu držite u zamrzivaču između jednog i tri meseca.

Imajte na umu da i zamrzivač i frižider uvek trebaju biti postavljeni na ispravnu temperaturu kako bi hrana ostala sveža i sigurna za konzumaciju, prenosi n1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.