U trendu

Koliko ga često perete: Ovaj odevni predmet nosimo svakodnevno, a pravo je leglo klica

Pidžama je odevni predmet koji svakodnevno nosimo kada odlazimo u krevet, a za neke to je najdraža odeća za nošenje tokom boravaka u kući. Jeste li se ikad pitali koliko bi tu pidžamu često trebali prati? Odmah ćemo vam reći da je verovatno ne perete dovoljno često.

Kako prenosi Metro, pidžame nisu u istoj kategoriji kao donje rublje, ali nisu ni poput onog pletenog džempera čije pranje pokušavate da izbegnete. Dakle, koja je onda optimalna učestalost pranja pidžama?

Stručnjaci za luksuzne pidžame, Pretty Lou London, rekli su da su naše omiljene pidžame leglo za klice.

„Pidžama je jedina intimna odeća koju redovno nosimo, a mnogi je ljudi nose kao jedini sloj i bez donjeg rublja ispod'“ rekao je predstavnik kompanije. „Ta blizina našoj koži i drugim delovima tela 6 do 8 sati svake noći ispod posteljine čini ih idealnim tlom za razmnožavanje bakterija i drugih klica.“

„Zapravo ne postoji jedno pravilo koje svima odgovara u ovakvim situacijama. Ali, po našem mišljenju, verujemo da ako nosite pidžamu za spavanje onda je prihvatljivo da je nosite tri do četiri noći pre nego što je treba oprati“, rekla je jedna od ekspertkinja, i dodala „Ako pidžamu oblačite tek nakon tuširanja ili kupanja pre spavanja, možda ćete je moći nositi pet do sedam dana pre nego što je opet operete“.

„Ako nosite različite komplete pidžama za različite delove dana i samo kratko vreme, onda se zapravo svodi na procenu kada bi trebalo oprati ih, ali uvek bismo savetovali da je dobro pravilo jednom nedeljno.'“

Kako pronaći idealno vreme kada je najbolje oprati svoju pidžamu?

Pretty You London sastavio je nekoliko pitanja koja sebi možete postaviti kako biste odredili koliko često treba da perete svoju pidžamu.

Znojite li se puno?

Ako ste skloni znojenju, onda je verovatno da ćete svoju pidžamu morati da perete češće od ostalih. Takođe, razmislite o tome koliki je kontakt vaše kože s pidžamom ako se znojite jer će to uticati i na to koliko ćete često morati da ih perete.

Planirate li ih nositi u krevetu?

Ako ćete u njima jesti, spavati, raditi, i to ponavljati, onda ih treba češće prati. Ako odlučite da nosite istu pidžamu tokom večernjeg opuštanja na kauču, a zatim otići u krevet, moraćete je oprati nakon svake upotrebe jer je vrlo verovatno da će doći do prirodnog stvaranja masnoća na telu, znojenja i bakterija.

Radite li od kuće?

Ako redovno radite od kuće, postoji velika verovatnoća da ćete tokom dana odabrati odeću za odmor odnosno pidžamu jer želite da se osećate udobno.

„Ako je to slučaj, onda bismo preporučili tri do četiri nošenja pre nego što ih treba oprati ako ih nosite u proseku sedam do osam sati tokom radnog dana“ – poručuju iz Pretty You London.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar