U trendu

Koliko god da su lepe, ove 4 biljke nikako ne treba da unesete u kuću: Moćni su energetski vampiri

Prema feng šuiju postoji veliki broj biljaka koje se preporučuju za održavanje pozitivne energije u domu, ali neke se uopšte ne preporučuju jer se veruje da crpe energiju.

Ukoliko se na pravi način ne neguju ili ne stave u dobar ugao, ove biljke mogu doneti lošu energiju, konflikte i nedostatak novca, piše Lovesensa.

1. Bršljan

Đavolji bršljan
Foto: Forest and Kim StarrCC BY 2.0

Biljka koju prema feng šuiju treba držati napolju. Posebno se ne preporučuje imati bršljan u kući ako tražite novu ljubav, a veruje se i da je izuzetno vredan energetski vampir koji ugrožava slobodan tok energije kroz dom.

2. Kaktus

Foto: pexels.com/vlada-karpovich

S jedne strane, štite od zračenja kompjuterskih monitora i smatraju se magičnim talismanom protiv toksičnih ljudi, ali ima i svoju lošu stranu. Kaktus plaši ljubav, hladi osećanja, negativno utiče na seksualni život… Posebno se ne preporučuje držati kaktus u spavaćoj sobi.

3. Begonija

Foto: Pixabay/Marjon Besteman

Moćan energetski vampir. Ova biljka se ne drži u kućama u kojima neko živi sam, već samo u domovima u kojima cirkuliše veći broj ljudi. Veruje se da je posebno pogodna za dom koji često prima goste, jer će begonija očistiti i isisati tuđu negativnu energiju. Sa druge strane, ona je cvet koji ima snažno energetsko dejstvo, pa je ne bi trebalo držati u domu ako živite sami.

4. Monstera

Foto: Dan JonesCC BY 2.0

Prema feng šuiju, ovaj cvet je izuzetno nepovoljan za ljude. Uprkos svojoj vizuelnoj privlačnosti, on crpi mnogo pozitivne energije. Nikada ga ne treba držati u spavaćoj sobi, jer će osoba često patiti od nesanice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Погледај коментаре (1)