U trendu

Koliko zaista možete da zaradite izdavanjem stana preko Airbnb-ja?

Sigurno ste čuli za sajt Airbnb preko kog možete na dan, dva ili duže izdati sobu, kuću, stan ili čak kućicu na drvetu, putnicima namernicima koji prolaze kroz vaš grad.

Na sajtu je trenutno ponuđeno preko 4 miliona različitih vidova smeštaja u 190 zemalja i do sada je prenoćište na ovaj način pronašlo čak 260 miliona ljudi. Međutim, ako i vi želite da na ovaj način ostvarite dodatnu zaradu, morate znati koliko vam novca iznajmljivanje preko Airbnb-ja zaista može doneti.

Domaćini mesečno zarade prosečno 924 dolara i skoro polovina stanodavaca zaradi više od 500 dolara mesečno, podaci su sajta Priceconomic. Najviše novca uzimaju oni koji nude kratkotrajni smeštaj (za radnike i pružaoce usluga, koji često putuju od grada do grada), navodi sajt.

Ako i vi želite da ovako izdajete stan ili sobu, najpre se morate raspitati da li je to legalno i da li postoje neki dodatni troškovi, poput poreza. Zatim možete proveriti ‘konkurenciju’ u svom okruženju, videti šta oni nude, a šta ne, te sami doći do nekih dodatnih stvari koje možete ponuditi svojim gostima.

Tu je i par načina na koje možete maksimizirati svoju zaradu:

  • napravite sjajne fotografije na dnevnom svetlu
  • ponudite neke pogodnosti kao u hotelu (mini kozmetiku, peškire, zabavu i sl.)
  • budite realni oko cena i zapamtite da i pored onih malih pogodnosti, vi zapravo niste hotel

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar