U trendu

Komarci i muve će od sada za vas biti prošlost: Napravite sveću koja ih tera, i to za samo 20 dinara (video)

Komarci, mušice i drugi dosadnjakovići će od sada za vas biti prošlost. Ako napravite ovu sveću zaboravićete kada ste sreli poslednjeg.

Eterično ulje citronele, dobija se od limunove trave, koju komarci jednostavno mrze, pa možete da iskoristite tu činjenicu i da ulepšate sebi život, dok sedite u kući, na terasi ili u dvorištu, piše 24 sata.

Ovde su uputstva kako sami da napravite sveću za teranje komaraca. Osim toga, lepo će izgledati dok gori i ispuštaće miris, za koji kažu da deluje relaksirajuće.

Miris citronele ne vole ni muve, mušice i slična bića, a beže i od ulja eukaliptusa.

Evo šta vam je potrebno da biste napravili ovu čudotvornu sveću:

– vosak – možete iskoristiti staru sveću ili ga možete kupiti;

– eterično ulje citronele;

– eterično ulje eukaliptusa;

– 2 drvena štapića;

– metalna ili staklena posudica u kojoj će biti sveća;

– fitilj;

– lepljiva traka.

Neke od ovih sastojaka svi imate u kući, a neke kupujete u većim količinama, od kojih možete da napravite toliko sveća, da će vas jedna izaći manje od 20 di0nara.

Uputstvo:

Stavite fitilj u posudu, tako da ga drveni štapići drže odozgo, a donji deo zalepite trakicom za dno posude. Štapiće stavite horizontalno na posudu i fitilj pričvrstite tako da stoji u sredini, da se ne bi pomerao dok kasnije sipate smesu voska i eteričnog ulja.

Vosak otopite na pari na srednjoj temperaturi. Kada se otopi, pomešajte ga sa 10 do 13 kapi eteričnog ulja citronele i sa 5 do 8 kapi ulja od eukaliptusa. Ovo je mera za sveće srednje veličine.

Polako sipajte smešu u staklenu posudu i pazite da se fitilj ne pomeri. Ostavite nekoliko sati da se stvrdne, pa izvadite štapiće koji drže fitilj. I to je to!

Pogledajte još jedan od načina kako da napravite sveću, ali za ove protiv komaraca preporučujemo manje kalupe da biste ih imali dovoljno za raspoređivanje po različitim mestima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.