U trendu

Konačno otkriveno koja je razlika između oštrog i mekog brašna

Verovatno ste nekada bili u dilemi koje brašno da koristite za pripremu recepta – oštro ili meko (glatko). Ono sa čime ne možete pogrešiti je mera pola oštra, pola mekana. Ipak, dobro je znati za koju se vrstu brašna tačno koristi.

Nema značajne razlike između oštrog i glatkog brašna, a glavna razlika je u načinu mlevenja. Belo brašno se dobija finim mlevenjem zrna, a što se više puta melje pšenica, dobija se finije brašno. Iako postoji mala razlika između tvrdog i mekog brašna, ipak je potrebno koristiti određenu vrstu brašna da biste dobili zadovoljavajući rezultat. Jer, kao što znate, recepti su osetljiva stvar.

Meko brašno je nešto sitnije od tvrdog, pa je idealno za pravljenje hleba, lisnatog i lisnatog testa, peciva, krofni, krofni i mafina. S druge strane, snažno se koristi za kuvana testa, zgušnjavanje sosova, za kore za kolače, palačinke, biskvite i za prženje.

Istina je da nema najboljeg brašna, ali najbolje je da se pridržavate recepta i sopstvenog kulinarskog umeća i koristite ono koje vam najviše odgovara, a to ćete saznati probajući, piše Joy the Baker.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)