U trendu

Koristan savet: Kako ukloniti mrlje od motornog ulja sa betona?

Primetili ste ulje od motornog ulja na betonu i ne znate kako da je najlakše uklonite? Donosimo vam kratki vodič kako se skidaju mrlje od motornog ulja sa betona.

1. Sastružite masnoću ili ulje

Pre nego što počnete da čistite mrlju od ulja, morate ukloniti sve dodatne masti ili ulja. Uklanjanjem dodatne masnoće ili ulja osiguraćete da se mrlja ne širi i olakšaćete proizvodima za čišćenje koje koristite u borbi protiv mrlje.

Uzmite žilet ili neki drugi tanak predmet i gurnite ga između ulja i predmeta koji čistite. Ako čistite tkaninu, možda ćete hteti da zamenite žilet tankim komadom plastike ili tankim komadom kartona.

Kada sastružete višak ulja, pazite da to radite polako kako ga ne biste raširili i učinili mrlju većom.

2. Obrišite mrlju

Nakon što uklonite višak mrlje od motornog ulja sa betona, moraćete obrisati mrlju. Upijanjem mrlje, nežno ćete ukloniti masnoću ili ulje koje već niste uklonili kada ste strugali predmet. Skupite čiste papirnate ubruse ili staru krpu

Nežno utapkajte ili ubrišite na mrlju. Nemojte gnječiti tkaninu i izbegavajte da razmazujete ostatke masti ili ulja nakon što ste ih sastrugali.Takođe možete upiti deo viška ulja uz pomoć mačjeg peska.

3. Mrlju motornog ulja na betonu pospite bebi puderom ili kukuruznim brašnom

Iako ste verovatno već uklonili znatnu količinu masnoće možete ukloniti još više tako što ćete posipati bebi puder ili kukuruzni skrob na mrlju. Ovo je važno jer puder ili skrob imaju vrlo upijajuću moć i pomoći će ukloniti još više ulja ili masnoće

Ako čistite mrlju motornog ulja s betona, možda ćete morati da upotrebite više. Ako čistite mrlju s tkanine, pazite da ne koristite previše – to bi moglo da uzrokuje probleme kada dođe vreme za pranje tkanine.

Pažljivo uklonite puder ili skrob strugačem, usisivačem ili papirnatim ubrusom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)