U trendu

Koristan spisak: Evo koje stvari svaka porodica treba da ima u kući

Od svih stvari koje čuvamo u našim životnim prostorima, potrebno je izdvojiti one koje je uvek neophodno imati da bismo bili spremni za razne životne situacije koje nas mogu iznenaditi.

U vanrednim situacijama

Pribor za prvu pomoć

Svako domaćinstvo bi trebalo da ima komplet prve pomoći, idealno je ako imate dva, jedan komplet koji koristite i onaj kome stvari nikad ne nedostaju.

Lampa

Ako dođe do dugotrajnog ili kratkotrajnog nestanka struje, lampa će vam sigurno pomoći.

Aparat za gašenje požara

Iako većina zgrada ima aparat za gašenje požara, vredi ga nabaviti i za domaćinstvo, kako biste što bolje reagovali u slučaju požara.

Detektor ugljen monoksida

Ugljenmonoksid je poznat kao „tihi ubica“ jer ga ne možemo pomirisati niti videti, a on je otrovan gas. Upravo zbog toga treba investirati u detektor.

Za brzo čišćenje

Svakom domaćinstvu s vremena na vreme potrebno je brzo čišćenje. Zbog toga bi u vašem domu stalno trebalo da budu: metla i lopatica, krpe od mikrovlakana, gumene rukavice, maramice za čišćenje i usisivač.

Za brzu pripremu hrane

Slično čišćenju, ponekad nam je potreban samo obrok koji možemo brzo pripremiti. Da biste olakšali pripremu hrane, uvek je dobro imati oštre noževe i blender.

Za goste koji se pojavljuju niotkuda

Koliko sastanaka se završilo prerano jer niste bili spremni da pozovete nikoga u svoj dom iz straha da nećete imati šta da im ponudite.

Da se ​​to ne bi dogodilo, trudite se da uvek imate opremljen bar, odnosno dovoljno pića. Osim toga, zamrznite sir koji možete poslužiti gostima u svakom trenutku i nabavite mnogo različitih čaša, kao i led i čokoladu, piše Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar