Koristite ga kao začin, a ne znate da pomaže u očuvanju obojene odeće i vraćanju originalne boje

Kada je ovaj trik u pitanju, ne radi se o tome da odeća miriše ili da je omekša. Efekat je nešto drugačiji, ali jednako zanimljiv.

Mnogi ljudi nemaju pojma da lovorov list može pomoći da se sačuva obojena odeća i vrati joj se prvobitna boja.

Lovorov list možete staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako ih stavite u lavor u vodu, a zatim potopite farbanu odeću. U zavisnosti od količine veša, uzmite nekoliko ili desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i prokuvajte.

Kada se ta voda malo ohladi, posle 20-30 minuta potopite u nju odeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete ih s vremena na vreme promešati rukom za bolji efekat. Zatim dobro iscedite odeću i operite je kao i obično u mašini za pranje veša ili ručno.

Ovaj trik najbolje funkcioniše sa belom odećom. Evo, ako lovorov list ne pomogne, postoji nekoliko drugih načina na koje možete pokušati.

Foto: monicore/pixabay.com

Jedna od njih je stavljanje dve kašike soli u mašinu za pranje veša . Odavno se koristi za pranje zavesa i stolnjaka, jer je efikasno uklonio mrlje i vratio im snežno belu boju. Može se uspešno koristiti za obojene tkanine. Tada će oživeti boju i sprečiti da izbledi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.