Korov više nikad neće bujati: Samo uz ovu caku će zauvek nestati

Svaka kuća voli da ima sređenu baštu, lepo cveće i lepe biljke. U tome može da poremeti samo jedan protivnik, naravno korov.

U uređenju okućnice korov je najčešći problem koji svojim upornim izbijanjem neumorno zadaje posla i narušava čitav izgled brižno uređenog prostora.

Mnogi vrtlari ne znaju kako izaći na kraj s njim pa iskušavaju razna kupovna sredstva ili pribegavaju često vrlo napornim ručnim čupanjem i sečenjem.

Ipak, stručnjaci otkrivaju najjednostavniji ujedno i najefikasniji način bez korišćenja hemije. Reč je o zalivanju korova vrućom vodom pomešanom sa solju.

‘Prokuvajte vodu i dodajte u nju malo soli, garantovano će uništiti i najtvrdokorniji korov! So će uništiti biljku, a vruća voda pomaže u tome da ona dođe duboko do korena gde će izazvati dehidrataciju’, tvrde eksperti, a prenosi Tportal.

Ipak, pripazite da ovu formulu ne iskušavate na područjima na kojima planirate da sadite bilo šta drugo jer će ona zemlju učiniti neplodnom.

‘Koristite to samo za prilaze, terase i slična mesta na kojima ne mislite da sadite drugo cveće. Upotrebite snažan rastvor, napravljen u odnosu vode i soli 2:1’, napominju iskusni vrtlari.

Srećom, korišćenje samo proključale vode podjednako je uspešno u uništavanju nepoželjnog bilja koje izbija iz pločica i lepo uređenih prilaza, a koje će dugotrajno pomoći u njihovom uništenje na praktičan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.