Koru od banane prelijte vodom i sačekajte par sati: Rezultat će vas oboriti sa nogu, efekat je odmah vidljiv

Egzotične banane jedno su od najomiljenijih i najpopularnijih vrsta voća. Nije ni čudo što su ukusne, zasitne i lako dostupne. Ne znaju svi, ali možete ih koristiti u potpunosti. Nakon što pročitate ovaj članak, više nikada nećete baciti koru od banane

Nakon što ste pojeli bananu, njenu koru bacite u kantu? Stanite! Umesto da je se rešite, samo je prelijte vodom. Možda zvuči bizarno, ali za trenutak ćete shvatiti.

Na internetu možete pronaći nekoliko recepata sa korom banane u glavnoj ulozi. Od nje možete napraviti čaj, pa čak i vegansku zamenu za meso. Ovo je pomalo kontroverzna ideja s obzirom na to da je ovo voće posuto jakim pesticidima kako bi se odložilo njihovo kvarenje. Međutim, ne nudimo vam da jedete koru banana. Možete je koristiti drugačije.

Uzmite koru banane, jednu ili više, i prelijte je vodom. Možete je iseći na komade, ali nije potrebno. Sada sačekajte nekoliko sati (povremeno mešajte) i gotovo. Upravo ste dobili prirodno i potpuno besplatno đubrivo bez otpada, za biljke. Inače, smanjili ste količinu otpada u svom domaćinstvu.

Kora od banane sadrži mnoge vredne sastojke poput kalijuma, fosfora, magnezijuma i kalcijuma. Oni podržavaju rast i razvoj biljaka. Možda ste već čuli da zakopate koru banane u zemlju. Način natapanja u vodi je još bolji jer oslobađa više supstanci. Vaše biljke će vam biti zahvalne ako ih zalijete vodom od banane umesto običnom vodom.

Neobična upotreba kore banane

Hranjenje biljaka nije dovoljno. Kora od banane može vam dobro doći kod kuće za nekoliko drugih svrha. Kora od banane može se koristiti za čišćenje cipela . Sa unutrašnje strane nežno polirajte površinu cipela. Uklonite ostatke mekom krpom.

Kora od banane je takođe jedan od kućnih lekova za čišćenje kožne odeće i tašni . Takođe je možete uspešno koristiti za poliranje nameštaja. Takve prirodne metode često su efikasne kao i proizvodi u prodavnicama. I pored toga, mnogo jeftinije i ekološki prihvatljivije. Vredi barem pokušati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.