U trendu

Koru od narandže sačuvajte obavezno, niste ni slutili za šta je sve dobra

Zima je vreme kada jedemo najviše narandži. I dok uživamo u sočnom plodu, koru obično odmah bacimo. Međutim, kako otkriva Bright Side, koru možemo iskoristiti, pa bi trebalo dobro razmisliti pre nego što ih bacimo u smeće.

Izbeljivanje zuba

Kad razmišljamo o tome šta znači imati sjajan osmeh, prva misao obično su beli zubi. Narandžina kora sadrži prirodno jedinjenje limunsku kiselinu koje se često dodaje pasti za zube, a može vam pomoći da zube učinite biserno belim. Jednostavno svoje zube jednom nedeljno istrljajte narandžinom korom i isperite.

Napravite prirodno sredstvo za čišćenje

Pravljenje sredstva za čišćenje od narandžine kore jednostavan je način da smanjite otpad i uštedite novac. Možete ga upotrebiti za čišćenje prozora, ploča za kuvanje… Jednostavno u flašu sipajte malo alkoholnog sirćeta i dodajte koru. Smesu držite u frižideru nekoliko nedelja i s vremena na vreme protresite.

Odbijanje insekata

Osušite malo narandžine kore. Napunite posudu s raspršivačem vodom i dodajte joj osušene kore narandže. Poprskajte ga kad god je potrebno da obijete dosadne insekte.

Rešite se neprijatnih mirisa

Jasno je da niko ne uživa u mirisu nogu, iako je to normalno i vrlo često. Još jedna izvrsna upotreba narandžinih kora jeste stavljanje kore u svaku cipelu preko noći i uživanje u svežem mirisu citrusa ujutro dok oblačite cipele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.