U trendu

„Kraljica čišćenja“ otkrila kako da najlakše uklonite žute mrlje sa jastuka

Mnogima jastuci sa žutim mrljama zadaju glavobolje jer ih se često vrlo teško rešiti, a trik za njihovo lako uklanjanje je otkrila gospođa Hinch poznata i kao ‘kraljica čišćenja’.  U svojoj Fejsbuk grupi napisala je kako postići da jastuci ponovo izgledaju kao novi, prenosi Express.

Jedna obožavateljka požalila se kako su jastučnice njenog muža uvek žute bez obzira na to što ih pere svake nedelje, i zatražila je savet kako da ima vrati belinu.

Ubrzo je dobila odgovor od gospođe Hinch koja joj je napisala da je tajna čisto belih jastučnica u tabletama za mašinsko pranje sudova. Potrebno je samo ubaciti tablete ili kapsule za mašinu za sudove posuđa u bubanj mašine za veš, uz sve što inače koristite za pranje, i to je to.

Brojni korisnici složili su se da taj trik  zaista pomaže, a jedna korisnica napisala da će jastuci verovatno i dalje žuteti zbog ulja ili hidratantne kreme koju njen muž koristi, pa da bi trebalo pripaziti na to.

– To se događa zbog sebuma koji koža luči, a normalno pranje ne uklanja svu tu masnoću s jastučnice – dodala je.

Neki korisnici grupe pisali su da se mogu koristiti i kristali sode za izbeljivanje, kao i da je najbolje jastučnice ostaviti da se suše napolju na suncu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar