U trendu

Krasi prostor, čisti vazduh: Ovu biljku svaki porodični dom treba da ima

Iako možda nešto nije naročito lep, fikus je višestruko korisna ukrasna biljka.

Sobne biljke imaju višestruku korist, ulepšavaju prostor, daju mu pozitivnu energiju, osvećežavaju ga  i čiste vazduh. Međutim, jedna biljka se posebno izdvaja iako nije nešto naročito lepa i nije omiljena dizajenrima enterijera – fikus.

Fikus je prepoznatljiv po svojim velikim zelenim listovima, najpoznatiji je to primer za zeleno sobno bilje čija boja zavisi od vrste fikusa. Odličan je pročišćivač vazduha, uklanja većinu zagađivača u vazduhu, posebno opasnih formaldehida.

Ova korisna biljka nema samo čarobnu medicinsku svojstva, već i pozitivno utiče na energiju sobe.

U antici, ljudi su primetili da stanovnici tih kuća u kojima postoji fikus, vrlo retko bolesni, ili imaju bolesti u laganom obliku. Ova biljka doprinosi divnom raspoloženju i čisti energiju doma od besa i anksioznosti.

Fikus ima smirujući efekat
Fikus je jednostavno potreban onim parovima koji dugo vremena ne mogu imati decu. Ako se ova biljka pojavi u kući kod žene bez dece, tada će u bliskoj budućnosti sigurno zatrudneti.

Ako ga stavite kod kuće u kuhinju, njeni vlasnici nikada neće doživeti nedostatak proizvoda. Što je biljka  viša, što će se više dobrobiti doneti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar