U trendu

Krenite još danas, kuća će vam biti kao prolećna idila – osvežite svoj prostor na prirodan i ekonomičan način

Ukoliko želite da osvežite svoj dom bez upotrebe komercijalnih mirisa koji mogu sadržavati štetne hemikalije, postoji jednostavno i jeftino rešenje – prirodni mirisi! Lavanda, eterična ulja i ulje za bebe mogu učiniti čuda za miris vašeg doma, pružajući vam prolećnu svežinu bez rizika po zdravlje, piše sensa.rs.

Iako mnogi vole mirisne parfeme po zavesama, treba imati na umu da ovi proizvodi mogu izazvati iritaciju i druge probleme, posebno ako patite od alergija. Zato, otkrivamo vam nekoliko alternativa koje će vaš dom učiniti mirisnim i prijatnim, a uz to neće ugroziti vaše zdravlje.

Kesice lavande

Lavanda ne samo da prijatno miriše, već ima i brojne zdravstvene benefite. Dodavanje nekoliko kapi eteričnog ulja lavande u difuzor može doprineti opuštanju, smanjenju stresa i poboljšanju kvaliteta sna. Za prostorije bez difuzora, možete koristiti kesice sa lavandom i pirinčem, koje ćete smestiti u fioku ili komodu.

Rolna toalet papira i eterično ulje

Ako nemate difuzor, rolna toalet papira može biti odlična zamena. Nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja na rolnu toalet papira i postavite je na policu ili u kuhinju. Ovo će ne samo doprineti prijatnom mirisu, već će i delovati dekorativno.

Sprej za osvežavanje prostorija

Napravite svoj sprej za osvežavanje prostorija koristeći samo nekoliko sastojaka – alkohol, esencijalno ulje i bocu sa raspršivačem. Pomešajte ove sastojke i poprskajte ih po tkaninama, zavesama ili nameštaju kako biste brzo osvežili svoj dom.

Bebi ulje

Ulje za bebe može biti odlična alternativa za parfimisanje doma, posebno jer obično ne sadrži alergene. Napunite difuzor mirisa sa štapićima od ratana uljem za bebe i uživajte u prirodnom mirisu koji će ispuniti vašu kuću svežinom i toplinom.

Probajte i javite nam utiske!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.