U trendu

Kuhinja joj uvek blista, a ne kupuje sredstva za čišćenje: Koristi samo 1 namirnicu koju svi imamo

Prirodna sredstva za čišćenje kuće su mnogo bezbednija za zdravlje, jeftinija, a podjednako efikasna

Na društvenim mrežama vlada prava pomama za čišćenjem kuće uz prirodne neškodljive sastojke iz kuhinje. Alison je TikTokerka koja se na mrežama predstavlja pod imenom “Ali stara škola” i svojim pratiocima je otkrila kako da uštede veliku količinu novca na kupovini hemije.

Uporne tvrdokorne naslage na rerni, šporetu, u mikrotalasnoj ili na kuhinjskim elementima gotovo je nemoguće skinuti bez jakih hemikalija. Ali, Alison za čišćenje kompletne kuće koristi samo jedno sredstvo koje joj pomaže da jednostavno i lako ukloni fleke, masne mrlje i nečistoće u svom domu. To je alkoholno sirće.

Čišćenje mikrotalasne

Kako je objasnila koristi ga za čišćenje svih površina u kuhinji. Otkrila je trik za brzo čišćenje mikrotalasne rerne. U čašu sipajte do pola sirće i ostatak vode. Stavite je u mikrotalasnu rernu i uključite na nekoliko minuta. Ubrusom ili krpom prebriše mikrotalasnu i lako ćete ukloniti masnoću.

Brisanje radne površine

Rastvor vode i sirćeta koristi za brisanje kuhinjskih elementa, radne površine i poda. Kako bi joj kuća lepo mirisala i bila čista, u teglu sipa sirće, pa ubaci grančice lavande i ruzmarina. Potom zatvori teglu i ostavi da odstoji nekoliko dana. Na kraju doda kriške ili sok od limuna i vodu, pa ovim rastvorom briše radnu površinu, ormariće u kuhinji, a potom i podove u celoj kući. Oprez prilikom korišćenja sirćeta neophodan je kada je u pitanju kameni pod ili mermer, jer sirće može da ostavi fleke koje je nakon toga nemoguće ukloniti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar