Kupatilo blista nakon ovoga: Vodoinstalater otkrio trik, WC šolja biće nikad čistija za samo 10 minuta

Prilikom čišćenja WC šolje mnogi zaboravljaju da i vodokotlić mora da se održava kako bi pravilno radio. Bez brige, ako reagujete na vreme, možete ga sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za profesionalnim intervencijama.

Na YouTube kanalu „Uradi sama – Ideje za kreativce“, žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i WC šolje koji joj je pokazao vodoinstalater.

Za čišćenje vodokotlića:

  • limuntus
  • boca sa raspršivačem
  • alkoholno sirće 9%

Na bocu staviti manji levak, pa u njega sipati oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola kesice. Zatim sipajte sirće i promešajte sve. Pre upotrebe ovog spreja, skinite poklopac sa vodokotlića.

Poprskajte sve delove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak kesice limuntusa i litar sirćete. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću. Limunsku kiselinu i sirće ostavite da stoje sat vremena.

Za čišćenje WC šolje

Isprskajte WC šolju ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš prijatan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada isprskate celu wc šolju, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte.

Ako vam se na obodu WC šolje stvara kamenac i pojavljuje se ono ružno crvenilo, možete dodatno naprskati wc papir i zalepiti na obode. Takođe ostaviti da odstoji, pa sunđerom prebrisati.

(Kurir)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.