U trendu

Kuvalo, slavina, čaše: Skoro sve u kuhinji očistićete jednim prirodnim proizvodom

Alkoholno sirće je sredstvo za čišćenje koje se može koristiti u svakoj prostoriji u kući. Kao prirodna kiselina, sirće čini čuda kako bi očistio ostatke kamenca i mrlje. Portal Real Simple otkrio je kako da očistite skoro sve uređaje i predmete u kuhinji alkoholnim sirćetom, od kuvala za vodu do zamagljenih čaša za vino.

Kuvalo za kafu

Sipajte alkoholno sirće i toplu vodu u jednakim razmerama u kuvalo i ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim četkom očistite mrlje od kafe. Nakon što očistite sve mrlje, operite ga deterdžentom za sudove i toplom vodom kako biste uklonili miris sirćeta.

Čaše za vino

Umočite mekanu krpu u sirće tako da bude vlažna, a zatim obrišite čašu iznutra i spolja. Takođe, ako imate puno sirće pri ruci, čaše možete namakati u njemu oko 5 minuta. Kako biste uklonili miris i ukus sirćeta, svaku čašu operite ručno deterdžentom i vodom, temeljno isperite, a zatim osušite krpom.

Mikrotalasna pećnica

Jednu posudu napunite mešavinom vode i sirćeta pa je stavite u mikrotalasnu na sedam minuta. Kako se para oslobađa, to će pomoći u otpuštanju svih ostataka i mrlja. Kada se mikrotalasna ohladi, sunđerom očistite svu nečistoću.

Kuvalo za vodu

Da biste na lak način uklonili nakupljeni kamenac, napunite kuvalo jednakim odnosom vode i sirćeta, a zatim taj rastvor prokuvajte nekoliko minuta. Pustite da se kuvalo ohladi pa isipajte tečnost. Sirće pomaže u razgradnji mineralnih naslaga bez ikakvog ribanja.

Slavina

Ako vam je slavina začepljena nakupljenim naslagama kamenca, isprobajte ovaj trik. Malu plastičnu kesicu do kraja napunite sirćetom, a zatim je pričvrstite na cev slavine tako da bude uronjena u sirće. Pričvrstite kesu pomoću gumice. Ostavite da tako stoji sat vremena pre uklanjanja. Pustite toplu vodu na minut da uklonite preostale mineralne naslage.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar