U trendu

Lakši i zdraviji način farbanja jaja niste probali, a rezultat je očaravajući!

Ako vam nedostaje inspiracije i ideja za šaranje i dekorisanje, evo jedne sjajne, jednostavne metode. Sve što vam treba jeste čaj od hibiskusa u rinfuz obliku!

Toliko različitih nijansi, a jedan sastojak – hibiskus!

To će jajima dati predivnu plavu, ljubičastu ili sivu nijansu, u zavisnosti od samog čaja, ali i toga da li koristite bela ili obična, žuta jaja. Takođe, veoma lep efekat možete da dobijete ako ovako ofarbana jaja pomešate sa srebnim ili zlatnim prahom.

A evo kako izgleda ceo proces! Pre svega skuvajte jaja na uobičajen način. U posebnoj posudi sipajte čaj od hibiskusa (oko 100 grama), prelijte većom količinom vrele vode (jedan litar na 100 g čaja) i dodajte kašiku sirćeta. U ovu smesu potopite jaja i ostavite ih nekoliko minuta da odstoje. Potom vadite jedno po jedno jaje, sa sve plodom hibiskusa, i uvijajte u providnu kuhinjsku foliju, pa ostavite još nekoliko minuta.

Ovo nije obavezan korak – možete jednostavno ostaviti jaja da malo duže odstoje u mešavini vode i čaja. Što duže stoje (neke žene ih ostavljaju i na tri, četiri sata!) – to će boja biti drugačija, tako da praktično možete dobiti jaja različitih boja, a sa istom mešavinom. Kada jaja izvadite iz čaja, ostavite ih da se osuše na sobnoj temperaturi. Možete još uvek vlažna jaja potapkati papirnim ubrusom, tako ćete dobiti „mermerni“ efekat na njima.

Takođe, tu je još jedan način – jednostavno skuvajte jaja u vodi u kojoj ste sipali čaj od hibiskusa (obavezno treba da bude u rinfuzu, a što kvalitetniji – to bolje).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.