U trendu

Ljudi masovno stavljaju novčić u zamrzivač pre nego što krenu na odmor ili na vikend: Evo i zašto

Postoji genijalan način da se utvrdi da li je došlo do nestanka struje dok ste odsutni, a to je zamrzavanje šolje vode i stavljanje novčića na nju u zamrzivač

Ako odete makar na kratak odmor tokom vikenda, preporučujemo vam da koristite stari novčić u zamrzivaču kako biste još jednom proverili da li je nestalo struje tokom vašeg odsustva. Ako taj sjajni dinar i dalje stoji na vašoj zamrznutoj šolji vode, sve je status kvo. Ako je potonuo na dno šolje, struja je nije bilo dovoljno dugo da vam se hrana pokvari.

Hrana koja je odmrznuta i ponovo zamrznuta može vizuelno da izgleda sasvim u redu, ali bi mogla da bude ispunjena bakterijama ako je satima ili danima stajala na sobnoj temperaturi.

Hrana koja nije u frižideru više od dva sata omogućava bakterijama da rastu i možete da se razbolite ako je konzumirate. Zato je ovo genijalan, a da potpuno besplatan način da procenite potencijalnu štetu vašem snabdevanju hranom.

Koristite providnu staklenu šolju ili stakleni ili plastičnu kutiju ili posudu. Napunite je vodom i ostavite da se potpuno zamrzne, nepokrivena. Stavite novčić na površinu zaleđene vode. Ako se vratite i novčić je potonuo na pola, onda se delimično otopio, ponovo pokrenuo i ponovo zamrznuo. U tom slučaju, vaša hrana bi mogla da bude u redu.

Međutim, ako je vaš novčić na dnu posude, bilo bi vam dobro da bacite hranu iz frižidera i zamrzivača jer se odmrznula i dostigla sobnu temperaturu nepoznato, ali značajno dugo vreme.

(Telegraf.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.