U trendu

Magična biljka koja rešava sve probleme: Evo zašto treba da je nabavite što pre

Biljke imaju veliki uticaj na celokupno zdravlje vašeg organizma.

Neke biljke ispuštaju kiseonik i poboljšavaju kvalitet vazduha. A najbolji deo je taj kada neke biljke mogu da pomognu u borbi sa anksioznošću, napadima panike i depresijom.

Istraživači su potvrdili vezu između nivoa kiseonika i stresa. Toksini koji se nalaze u zatvorenom prostoru često mogu prouzrokovati anksioznost i stres. Oslobodite vaš dom od tih nepotrebnih toksina da biste popravili raspoloženje i uspešno pobedili stres i anksioznost.

Laboratorijska istraživanja su otkrila da miris jasmina i esencijalnog ulja jasmina smiruje miševe, na kojima su vršeni eksperimenti. Laboratorijske životinje su prestale da rade ono što su radile u istom trenutku kada su osetile miris.

Skeniranje mozga je zapravo pomoglo istraživačima da odrede efekat mirisa jasmina na jednu vrstu hemikalije, i primetili su da ona ublažava anksioznost. Profesor Hans Het rekao je da se rezultati objavljeni u jednom časopisu (Journal of Biological Chemistry) mogu “smatrati dokazom naučne osnove za aromaterapiju.”

Naučnici su otkrili da je miris jasmina čak i bolji od sedativa tableta za spavanje i lekova protiv anksioznosti.

Eterično ulje jasmina bori se protiv anksioznosti i depresije

Naučne studije su otkrile da je eterično ulje jasmina efikasan lek za anksioznost, probleme sa spavanjem, hormonalni disbalans i umor

– Leči anksioznost i nervnu napetost

– Poboljšava san

– “Sređuje” hormone, PMS promene raspoloženja, valunge, libido

– Pruža osećaj sreće

– Poboljšava budnost i kognitivne performance

Koristite ulje jasmina za lečenje blage depresije, poboljšajte koncentraciju i ublažite grčeve. Takođe pomaže u suočavanju sa nesanicom i drugim bolestima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar