U trendu

Magična prihrana iz tiganja: Orhideja će cvetati kao nikad pre

Kako da napravite prirodno đubrivo za cvetanje orhideje – potrebna vam je samo jedna namirnica koju svi imamo u kuhinji!

Bez hemikalija i otpada, potpuno prirodno, a vaša orhideja će vam biti zahvalna!

Prirodna đubriva i prihrana za biljke je obavezna ako želite da vaša orhideja izgleda bogato, bujno i zdravo. Orhideje važe za biljke koje je komplikovano negovati, ali od jedne namirnice možete napraviti đubrivo koje će podstaći orhideje da cvetaju obilno i imaju zdravo korenje. Reč je o prihrani od pirinča, ali ne običnoj pirinčanoj vodi, već jednoj praktičnijoj metodi.

Tri kašike pirinča sipajte u tiganj, pa na laganoj vatri pecite uz stalno mešanje. Pecite oko 3 minuta, tako da pirinač promeni boju. Ostavite pirinač da se ohladi, pa ga sipajte u blender i mutite dok ne dobijete jedinstven prah. Dobijeni prh stavite u teglu i uzimajte po potrebi. Poklopite teglu i ovo prirodnu prihranu za orhideje možete koristiti mesecima.

Puno je fosfora, kalijuma, azota i natrijuma i vitamina B i E, a upotrebićete ga tako što kašičicu praha od pirinča prelijete sa 400 ml proključale vode. Kašikom promešajte i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi sipajte postepeno kašikom dobijenu tečnost u orhideje, u onoj količini u kojoj ih uvek zalivate. Idealno je da ovaj postupak uradite jednom mesečno, ali nemojte nikako izostaviti klasičan način zalivanja.

Prah od pirinča možete iskoristiti i tako što ćete ga razmutiti u manjoj koliini hladne vode, a i onda sačekajte nekoliko sati da odstoji kako bi pirinač otpustio hranljive sastojke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.