U trendu

Magija kakvu još niste videli: Tehnika ručnog šivenja od koje rupe „nestaju“ kao da ih nije ni bilo (VIDEO)

Ručno ušivanje zna biti krajnje delikatna stvar. Jedan od načina spasavanja omiljenog komada odeće – japanska metoda zahvaljujući kojoj ne morate bacati istrošenu garderobu.

Omiljene komade odeće nosimo češće od ostalih, pa se vremenom brže istroše od drugih i primećujemo rupe na jakni, pantalonama, majici…koje se pojave da nas upozore da je „kraj“.

Međutim, iako pomislimo da je vreme da se rešimo tog odevnog predmeta, ne moramo – zahvaljujući japanskoj umetnosti kaketsugi (ili nevidljivo krpljenje).

Oštećeni komad odeće učiniće potpuno novim, tako da niko ne bi ni pomislio da je tu ikada bila rupa, prenosi jutarnji.hr.

Ovom tehnikom oporavljate tkaninu uzimajući komad tkanine s drugog dela odeće koji je nevidljiv, kao što je šav na unutrašnjoj strani jakne. Nakon što se tkanina iseče, ona se stavlja preko rupe i njene se niti utkaju u ostatak odeće. Često će to uključivati majstora koji odvaja vlakna u tanje niti, a zatim ih pomoću igle i konca protka kroz njih. Delikatni proces je čaroban prizor koji uključuje veštine čije svladavanje može trajati mnogo godina.

Kada se dobro izvede, popravak izgleda nevidljiv i omiljenom predmetu vraća život.

Detaljno uputstvo pogledajte u videu koji sledi!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar