U trendu

Magija uz pomoć svile: Najpopularnija metoda za farbanje jaja daje neverovatne rezultate!

Svilena marama je modni detalj koji žene koriste kako bi istakle svoju prefinjenost i eleganciju. Zbog svoje strukture i lepog dizajna svilena marama je često izbor mnogih dama u posebnim prilikama te ukrašava njihov vrat, kosu ili su jednostavno koristi kao dodatak na tašni.

U susret Uskrsu mnoge domaćice su eksperimentisale na razne načine otkrivši gomilu novih metoda, međutim malo kome bi palo na pamet da je moguće i farbanje tom svilenom maramom.

Ako ste među onima koji to nisu još isprobali, vreme je. Zaboravite boje i mastilo te se uhvatite za svilenu maramu ili kravatu, jer daju neverovatne motive i farbanje jaja na ovaj način je izuzetno lako i ne iziskuje mnogo vremena.

Ako ste raspoloženi da pretočite svoju maštu u kreativno delo, svilenom maramom nesumnjivo ćete to postići. Pronađite neku staru svilenu maramu koju ne koristite i spremite se za pravu magiju.

Osim svilene marame, potrebno vam je i sledeće: jaja, bela gaza, gumice za vezivanje, 3 kašike belog sirćeta ali i biljno ulje koje se koristi na kraju kako bi dalo sjaj jajima.

Neophodno je iseći svileni materijal kao i belu tkaninu na jednake kvadrate, najbolje na stranice dužine oko 18 cm a onda treba jaja zamotati istim tim tkaninama. Zatim ih vežite gumicama, a onda ubacite u lonac sa hladnom vodom gde je potrebno dodati sirće. Ostavite jaja i pustite sve da vri oko 15 minuta.

Kada jaja proključaju, izvadite ih i odmotajte kada se ohlade. Svilena marama ili kravata su sigurno ostavile divne šare i obrasce na njima koje je potrebno fiksirati i „zaokružiti“ a to ćete učiniti kada se jaja ohlade, premazivanjem biljnim uljem.

Krajnji rezultat je zaista fascinantan i učiniće vaša uskršnja jaja ne samo autentičnim i kreativnim, nego i odličnom dekoracijom na vašoj uskršnjoj trpezi.

Kvadrate koje ste isekli od tkanine možete koristiti u procesu dva do tri puta, tako da ih nemojte bacati posle prvog korišćenja. Ovakve kreativne ideje će vas podstaći da eksperimentišete i dalje i da pronađete u najmanjim detaljima motive i pomoć prilikom farbanja jaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.