U trendu

Majstor otkrio koji program za pranje veša treba obavezno izbegavati

Sigurno ste se do sada susreli da problemom lupanja i pomeranja mašine za pranje veša po kupatilu, bez, naizgled, nekog posebnog razloga? Ali, problem je u programu koji ste odabrali za pranje, a koji je, kako objašnjava majstor, pogrešan i može da pokvari vaš uređjaj.

Vejd Remzi, inače kućni majstor na TikToku, detaljno je objasnio zašto ne biste trebalo da koristite program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba spomenutog programa utiče na funkcionalnost vaše mašine za rublje. Ukoliko perete odeću napravljenu od laganijih materijala – tada i možete koristiti program za brzo pranje (ali ne često). Međutim, kada su u pitanju teži materijali, tada oni predstavljaju veliko opterećenje za uređaj pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

@wadesramsey

STOP using the fast setting on your washing machine #trywadesfirstmate #euronics #washingmachine #fast #fastsetting #noisey #techtips #tips

♬ original sound – wades

Majstor je za objašnjenje problema dao primer pranja peškira. S obzirom da peškiri postanu izuzetno teški kad se natope vodom, brzo pranje od 28 minuta može oštetiti bubanj.

„Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da lupa i pomera se“, izjavio je Vejds.

Koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

„Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja rublja za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite opciju brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će mašini za pranje veša dati dovoljno vremena da sve pravilno opere bez dodatnog opterećenja na nju“, tvrdi majstor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar