U trendu

Mala greška može da uništi ekran: Evo kako se pravilno čisti televizor

Televizori, kao i drugi elektronski uređaji sa ekranom, privlače dosta prašine i neophodno je da ih često čistite. Ipak, morate da budete posebno oprezni ako ne želite da ih oštetite.

Za početak, najvažnije je da isključite uređaj iz struje i ostavite ga da se malo ohladi, ako je prethodno „radio“. Uzmite što mekšu krpu koja ne ostavlja dlačice i nežno prebrišite ceo televizor (i ekran i zadnji deo uređaja). Najbolja opcija je materijal od kog se prave krpice za čišćenje naočara.

Nakon toga uzmite drugu krpu i blago je nakvasite rastvorom sirćeta i vode. Iscedite je što više, a zatim nežno pređite preko stakla televizora kako biste uklonili otiske od prstiju ili druge nečistoće koje su zalepljene. Nakon što završite sa „glancanjem“, ponovo uzmite krpu od mikrovlakna i pređite preko ekrana da biste posušili višak vode i izbegli zamrljan izgled. Nemojte da koristite grube krpe za brisanje, jer veoma lako mogu da oštete ekran.

Ne zaboravite na preostale delove televizora kao što su kablovi, daljinski i ruteri, ukoliko ih ima. Sa njima ste u dodiru mnogo više nego sa televizorom i rizikujete da preko njih unesete brojne bakterije u organizam, pa se savetuje da s vremena na vreme prebrišete daljinski upravljač dezinfekcionim sredstvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.