U trendu

Mala promena u frižideru štedi struju i novac!

Eksperti za uređenje doma često tvrde da od načina na koji su nekome organizovani kuhinja i frižider može mnogo toga da se zaključi o toj osobi. Naime, često vam se možda dešava da kada otvorite vrata frižidera u njemu nađete mnoštvo nepotrebnih namirnica, koje ili samo zauzimaju prostor, ili im je možda istekao rok trajanja.

Frižider troši mnogo energije, ali zato čuva hranu koju jedete pa biste uvođenjem nekih malih promena u njegovoj organizaciji uštedeli kako struju, tako i novac. Kris Bejsli iz osiguravajuće kuće Smart Kaver otkrio je način na koji bi hrana mogla da traje duže uz pomoć male reorganizacije frižidera, a da se pritom ostvari i značajna ušteda.

“Dobar raspored je ključ svega. Znati gde nam je šta i gde to možemo da pronađemo u svakom trenutku jeste ono što nam treba. Na taj način ćemo izbeći bacanje hrane, ali i novca, za nešto što nam nije neophodno ,”naglasio je Kaver. Važno je da svaka namirnica ima svoje mesto u skladu sa temperaturom koja joj je potrebna.

Namirnica koju ne biste trebali držati u vratima frižidera je mleko. Naime, mnogi drže mleko u vratima, što je potpuno pogrešan pristup jer to nije mesto na kojem će ono ostati sveže s obzirom na to da su odeljci na vratima topliji od ostatka frižidera. Takođe, zbog težine koja se tu stvara frižider koristi dodatnu energiju za hlađenje i tako troši više struje. S druge strane, začini i sosevi imaju duži rok trajanja tako da neće im smetati ukoliko ih držite u vratima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar