U trendu

Male i jeftine cake kako da najbrže zagrejete sobu i održate je toplom

Tokom hladnih dana važno je da sobe u kojima boravimo budu tople i da tako ostanu što duže. To možete postići tako što ćete uzeti obzir sledeće savete. Oni ne zahtevaju mnogo truda od vas i što je najvažnije – jeftine su, piše Metropolitan.

Aluminijumska folija

Kako ne biste gubili toplotu iz radijatora, na njegovu zadnju stranu stavite aluminijumsku foliju. To će preusmeriti topli vazduh prema centru sobe.

Zavese

Ujutro otvorite zavese širom i pustite u sobu jutarnju svetlost koja je „zarobljena“ u prozorima. Pre spavanja navucite zavese kod svih prozora. U većini domova, grejanje je noću slabije, a zavese će sprečiti da topli vazduh izlazi kroz prozore. Zavese koje koristite zimi treba da budu što deblje. One će duže zadržati toplotu.

Ukrasite zidove

Postavljanje fotografija, ogledala i slika na zidove sprečiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije,što povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da upijaju topli vazduh.

Tepisi

Tepisi i ćebad su vrlo korisni. Osim što su dekorativni elementi, oni sprečavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru izolaciju poda, čak deset posto toplog vazduha može se apsorbovati u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam zagrejati i stopala.

Ne zagrevajte prostorije koje ne koristite

Ne zagrevajte hodnike i prostorije koje ne koristite. Isključite grejanje u njima i zatvorite vrata kako biste sprečili nepotreban gubitak toplote.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar