U trendu

Mašina za suđe ne pere baš najbolje? Isprobajte ovo!

Mašina za suđe u poslednje vreme postala je glavni saveeznik mnogih domaćica. Međutim, desi se da i ona nekada zakaže, a vi onda morate da perete ručno. Ipak, postoji nekoliko stvari koje bi trebali proveriti ukoliko mašina počne da slabije radi:

Proverite prskalicu

Ako suđe složite previsoko i blokirate rotirajuću prskalicu, suđe se neće dobro oprati! Proverite i rupice na prskalicama i uverite se da nisu začepljene. Ako je potrebno, očistite ih čačkalicom.

Proverite odvod

Očistite hranu koja je ostala na dnu mašine, kao i filter.

Ne koristite previše deterdženta

Pogrešno je misliti da posuda za deterdžent uvek treba da se napuni do vrha. Previše deterdženta može ostaviti mrlje i tragove na čašama.

Proverite temperaturu vode

Ako vrućoj vodi treba malo više da dođe do sudopera, to znači da ni mašina za suđe na početku neće dobiti dovoljno vruće vode, što otežava pranje. Ako je potrebno, uključite mašinu nakon što ste u sudoperi koristili toplu vodu.

Ušteda

Da biste smanjili potrošnju energije, a time i račun za struju, mašinu za suđe možete isključiti odmah nakon programa ispiranja i ostaviti posuđe da se osuši na vazduhu. Tako ćete izbeći program vrućeg sušenja, a time i smanjiti potrošnju električne energije. Ponekad treba malo da eksperimentišete da biste pronašli pravu kombinaciju za tvrdu ili mekanu vodu, deterdžent i sredstvo za ispiranje – zato, ne odustajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar