U trendu

Mašina za sudove ne pere dovoljno dobro? Evo kako da je sami sredite tako da radi kao da je nova

Zbog velikog broja obaveza, ovaj kućni aparat često biva zapostavljen, a setimo se da ga treba održavati tek kada osetimo neprijatan miris iz mašine ili vidimo da posuđe ne izlazi blistavo čisto kao ranije.

Mašini za pranje sudova je, kao i većini drugih kućnih aparata, potrebno održavanje. Kamenac, ostaci hrane i naslage od tableta i drugih proizvoda za pranje ostavljaju tragove, pa vremenom efekat mašinskog pranja slabi.

Međutim, i za to postoji rešenje koje se, kao i obično, nalazi u prirodi.

Za uklanjanje ovih problema najbolje je koristiti limun. Limunska kiselina čisti kamenac, a pritom posuđe ostavlja neverovatno čisto i blistavo.

Dovoljno je da polovine iskorišćenih limunova, dakle bez soka i semenki, stavite na gornju policu u mašini za pranje i operete sudove prema uobičajenom postupku.

Osim što će pomoći u uklanjanju kamenca i boljem pranju sudova, na ovaj način smanjujete kuhinjski otpad. Čak i ukoliko niste stigli da iskoristite limun pre nego što se pokvario, u posudu iscedite sok, pa i nju, ali i koru stavite u mašinu i operite sudove.

Treba napomenuti da semenke izostavite, budući da se one mogu sasušiti, nagomilati, pa i zaglaviti u odvodima mašine.

Ovaj trik koristite povremeno, jer nekontrolisana upotreba limuna i njegovog soka, tačnije kiselost, može da utiče na gumu na vratima ovog kuhinjskog aparata. Dovoljno je jednom mesečno, piše Telegraf.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar