U trendu

Mašina za sudove posle ovoga pere bolje: Jedna namirnica uklanja kamenac, mrlje i naslage hrane

Mašini za pranje posuđa potrebno je redovno održavanje.

Kamenac, ostaci hrane i naslage od tableta i drugih proizvoda za pranje ostavljaju tragove, pa vremenom efekat mašinskog pranja slabi.

Međutim, i za to postoji rešenje koje se, kao i obično, nalazi u prirodi.

Za uklanjanje ovih problema najbolje je koristiti limun. Limunska kiselina čisti kamenac, a pritom posuđe ostavlja neverovatno čisto i blistavo.

Dovoljno je da polovine iskorišćenih limunova, dakle bez soka i semenki, stavite na gornju policu u mašini za pranje i operete sudove prema uobičajenom postupku.

Osim što će pomoći u uklanjanju kamenca i boljem pranju sudova, na ovaj način smanjujete kuhinjski otpad. Čak i ukoliko niste stigli da iskorsitite limun pre nego što se pokvario, u posudu iscedite sok, pa i nju, ali i koru stavite u mašinu i operite sudove.

Treba napomenuti da semenke izostavite, budući da se one mogu sasušiti, nagomilati, pa i zaglaviti u odvodima mašine, piše Telegraf.

Ovaj trik koristite povremeno, jer nekontrolisana upotreba limuna i njegovog soka, tačnije kiselost, može da utiče na gumu na vratima ovog kuhinjskog aparata. Dovoljno je jednom mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.