U trendu

Mašina za veš vam ostavlja tragove na odeći? Postoji rešenje i za to

Izvadili ste odeću iz mašine za pranje veša i otkrili tragove na njoj? Ekspertkinja za čišćenje Renae, na svom Tik Toku profilu podelila je zašto vaša odeća ima bele fleke ili pruge nakon što je operete. Naime, objasnila je da je to uobičajeni znak nakupljanja deterdženta u mašini.

@renduh

Replying to @knkrueg1 and if you want another way to check, run the hottest cycle on your washer without adding ANY detergent or clothing, let it fill and agitate for a few minutes, then check to see if it makes bubbles! #LearnOnTikTok #TodayILearned #Laundry #LaundryTok #LaundryHack #WashingMachine #FrontLoadWasher #FrontLoadWashingMachine #FrontLoader #HowStuffWorks #LifeHack #CleanTok #clean #cleaningHacks #CleaningHack #WomenInTrades #Tradeswoman #2Tbsp #2Tablespoons #LaundryDetergent #detergent #DetergentBuildup #HowToDoLaundry #LaundryHowTo #LaundryOverload #DetergentOverload #UseLessLaundrySauce

♬ Fashionable and cool Parisian accordion(892415) – ricca

“U suštini to su male ljuspice deterdženta i prljavštine koje se pomešaju u vašoj mašini za pranje rublja, a onda se na kraju jednostavno nikad ne isperu”, rekla je TikTokerka.

Osim toga, upozorila je i na dalje simptome nakupljanja deterdženta u vašem uređaju. Kako kaže, obratite pažnju ako vaša odeća zaudara na plesan, ako mašina ne isušuje vodu ili se ne vrti kako treba. Ako ti simptomi traju dovoljno dugo, mogu nagrizati delove vaše mašine i uzrokovati curenje, piše The Sun.

Kako se to ne bi dogodilo, Rene savetuje da koristite sredstvo za čišćenje mašine za veš barem jednom mesečno, te obavezno koristite pravu količinu deterdženta, odnosno količinu koju preporučuje proizvođač deterdženata. Korisnici Tik Toka u komentarima su joj zahvalili što im je pomogla i podelila savete.

“Wow, nisam imao pojma koliko često treba čistiti mašinu. Hvala vam na kontinuiranoj edukaciji”, rekao je jedan pratilac.

Drugi je napisao: “Hvala vam što ste me naučili kako da naš uređaj bude dugotrajan!”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar