Metoda uz koju ćete osušiti veš u tren oka, a potrebna vam je samo jedna stvar

Sušenje sveže oprane odeće često je nemoguć zadatak. Ponekad nemate stalak za sušenje dovoljno veliki da na njega okačite sav mokar veš, dok vas ponekad kiša i loše vreme sprečavaju da odeću ostavite napolju.

Sušilica, koja se čini najefikasnijim rešenjem za brzo sušenje veša, troši puno električne energije tokom rada: iako je brza i funkcionalna, nije baš jeftina alternativa.

Sušenje rublja na radijatorima takođe nije dobra ideja: osim što troši energiju, preterana toplota iz radijatora ne garantuje potpuno i efikasno sušenje veša.To znači da će vlakna tkanine ostati vlažna, uz rizik od razmnožavanja neprijatnih plesni koje su rizične za zdravlje naših pluća.

Kako onda sušiti veš?

Postoji vrlo jednostavan trik koji će vam omogućiti da za nekoliko minuta, bez trošenja električne energije, dobijete savršeno suve komade odeće bez vlage. Sve što vam je potrebno je veliki suvi i čisti frotirni peškir – možda jedan od onih koje koristite za plažu ili bazen. Otvoreni peškir stavite na sto ili na vrlo veliku ravnu površinu (dobro je i na podu) i na sredinu stavite jedan od mokrih odevnih predmeta koje želite da osušite.

Peškir omotate oko tog komada odeće, kao da oblikujete kobasicu, i dobro ga zategnete: vlakna tkanine će upiti sav višak vode iz vašeg mokrog odevnog predmeta i to će osigurati brže sušenje. Nakon što ste tako iscedili svu odeću, okačite je na stalak za sušenje – čak i u kući, ako napolju pada kiša. Veći deo vlage biće uklonjen i vaše će se veš za tren oka osušiti, piše Poslovni.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.