U trendu

Mislite da lopovi ulaze u domove samo usred noći? Iznenadićete se kad saznate u koje doba najčešće provaljuju

Razlog je zapravo sasvim logičan…

Iako svi nekako mislimo da su naši stanovi i kuće na meti provalnika u kasnim noćnim satima, čini se da lopovi često ne biraju ni vreme ni mesto. Prema američkoj kompaniji ADT, koja pruža komercijalne bezbednosne sisteme i usluge, najviše provala se dešava tokom dana, između 10 i 15 časova.

Razlog je zapravo sasvim logičan: u to vreme većina vlasnika stanova i kuća je na poslu. Naime, lopovi uglavnom ne žele da nalete na vlasnike, što bi dodatno zakomplikovalo njihove podle planove, a možda i povećalo težinu njihovih zločina.

Da bi vaš dom bio bezbedan dok radite, investirajte u sigurnosna vrata i sigurnosna rešenja, od video nadzora i alarma do sistema za upravljanje domom koji nudi opcije kao što su paljenje i gašenje svetla i podizanje i spuštanje roletni, između ostalog, što će ostaviti utisak.da su ukućani kod kuće. Ako to ne možete da priuštite, postoje drugi načini da odbijete provalnika. Na primer, kada izađete, ostavite upaljeno svetlo ili televizor, što će ostaviti utisak da su članovi porodice kod kuće, i nikada ne postavljajte svoju lokaciju na društvenim mrežama sa prikazanim realnim vremenom, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar