U trendu

Mislite da peškiri i posteljina smeju da se zajedno peru u mašini? Odgovor će vas iznenaditi…

Ne postoji ništa bolje od osećaja kad se uvučete u krevet sa sveže opranom posteljinom. I dok stvarni proces pranja veša možda i nije tako zabavan, neophodan je za vrhunsko prijatno iskustvo spavanja.

Takođe je potrebno pranje obaviti ispravno, što znači da verovatno ne bi trebalo da samo ubacite posteljinu s ostalom prljavom odećom za teretanu u mašinu ili u korpu s prljavim rubljem.

Kao opšte pravilo, posteljine biste trebalo prati odvojeno – evo zašto.

Samo pranje omogućuje da posteljina cirkuliše u vodi i postane čistija, a istovremeno izbegavate rizik od njihovog oštećenja.

Evo kako tačno prati svoje peškire i posteljine kako bi što duže trajali

Trebali bi da izbegavate pranje peškira i posteljine zajedno. Debljina i težak materijal mogu znatno oštetiti posteljinu. Zapravo, ovo predstavlja opasnost od poderotina, a ručnici takođe proizvode mnogo dlačica, prenosi BHG.

– Dlačice s peškira će dospeti na posteljinu, a to nije nešto s čime želite da se nosite – rekla je ekspertkinja Lindzi Bojd. Razlika je i u težini, jer su posteljine tanke i mekane, a peškiri grubi i debeli, i zahtevaju različite cikluse pranja i sušenja.

Prema The Foldeu, posteljina i laganije tkanine suše se efikasnije od peškira, odnosno posteljine mogu završiti presušene i oštećene, a plesan može rasti na peškirima ako ih ostavite malo vlažne.

– Ravnoteža između rublja u sušilici je poput plesa. Ne možete imati jednog plesača koji pleše na drugačiju pesmu od drugog. Sve će se zapetljati. A zapetljanoj posteljini treba večnost da se osuši. Umesto toga, ograničite svoje cikluse sušenja na jednu vrstu rublja kako bi ples u prevrtanju bio skladan – navode stručnjaci, a prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar