U trendu

Misterija razrešena: Evo zašto vrata veš mašine imaju izbočinu?

Ako imate mašinu za pranje veša sa prednjim punjenjem; što znači da su njena vrata napred, a ne na vrhu; sigurno ste primetili izbočinu na unutrašnjoj strani vrata.

Pa, ako nemate pojma čemu služi, niste jedini, jer to, sudeći po društvenim mrežama, većina vlasnika mašina za pranje veša ne zna. Zbog toga je Amerikanka Renae, koja je inače sertifikovani tehničar za popravku kućnih aparata, razotkrila ovu misteriju na svom TikTok @renduh.

Postoji, kaže ona, praktičan razlog zašto vrata tih mašina imaju izbočinu sa unutrašnje strane okrenutu ka bubnju:

„Nije tu za dekoraciju!“, rekla je Renae.

„Kada imate mašinu za veš sa prednjim punjenjem, odeća se pomera mnogo više nego u mašinama za pranje sa gornjim punjenjem, tako da izbočina služi da ih vrati nazad u bubanj“, objasnila je ona.

Ovo, kaže, takođe sprečava da se komadi odeće zaglave oko zaptivke na vratima gde se mogu zaglaviti i oštetiti mašinu.

Takođe, tehničarka kaže da se u nekim mašinama duž vrata nalaze cevi koje propuštaju vodu sve do zaptivke, a izbočina na staklu vrata tu istu vodu vraća u bubanj, prenosi Večernji list.

„Hvala, uvek sam se to pitao“, napisao je pratilac u komentarima.

„I ja, pogotovo što sam razbio prvi sloj izbočine i shvatio da unutra ima i drugi sloj, odnosno druga izbočina“, prokomentarisao je drugi i dodao: „Mislim da moja mašina za veš krije više misterija jer moje čarape i donji veš nestaju, a jedino objašnjenje je da ih je progutala…“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar