U trendu

Mnogi prave veliku grešku: Majstor otkrio šta se dešava sa veš mašinom ako odeću perete praškom

Javlja se niz problema…

Jedna žena iz Australije je podelila nekoliko korisnih saveta koje je dobila od majstora za veš mašine, koji je objasnio važnu razliku između praška i tečnih deterdženata.

Prema njegovim rečima, kada koristite prašak postepeno se formiraju naslage (grudvice) u mašini, zbog čega se kasnije javlja niz problema.

– Morala sam da popravim svoju mašinu za veš i momak iz servisa mi je rekao da su moji problemi nastali zbog upotrebe praška za veš, koji je blokirao cevi u mojoj mašini.Rekao je da se prašak nije razgradio kako treba, a grudvice su se sakupile i prouzrokovale začepljenje. Majstor je napomenuo da uvek govori ljudima da koriste tečni deterdžent jer je mnogo lakši za sistem mašine i cevi se neće začepiti – napisala je ova domaćica na svom Fejsbuk profilu.

Nakon što je njena poruka izazvala burne reakcije oglasio se stručnjak iz australijske kompanije Canster Blue kako bi detaljno objasnili koji je deterdženta bolji.

– Za najisplativije svakodnevno pranje veša, prašak je sasvim u redu. Glavni nedostaci praška su to što nije pogodan za osetljive tkanine i često se nakon upotrebe pojavljuju beli tragovi koji ostaju na tamnim tkaninama. Zato je tečni deterdžent jasan pobednik. Uprkos tome što je prašak snažniji, mnogi ljudi biraju tečni deterdžent, a na tu odluku utiče i strah da će se prah nakupiti u mašini – ispričao je ekspert.

Kako vi perete veš? Da li radije preporučujete tečni deterdžent ili prašak?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar