U trendu

Mnogi to rade i prave nepovratnu štetu: Ovaj predmet nikada ne bi trebalo da perete u mašini za veš

U mnogim domaćinstvima veš mašina radi makar jednom dnevno, ako je porodica veća, nekad i više puta. Iako u veš mašini možemo prati razne stvari koje nisu garderoba, postoji i ono što nikad ne bi trebalo prati u njoj, a mnogi to rade.

Naime, kao i svi ostali kućni aparati, i veš mašine imaju ograničen rok trajanja, a da bi ona što duže radila kako valja, stručnjaci tvrde kako u njoj nikada ne bismo smeli da peremo prostirke za kupatilo.

Zapravo, problem je u tome što prostirke za kupatilo upiju toliko vode pri pranju da su su na kraju mnogo teže od onoga što je predviđeno, kaže za portal ,,Family Handyman“ Skot Flin, koji ima tridesetogodišnje iskustvo u popravkama kućnih aparata.

Moderne mašine imaju veću brzinu centrifuge od onih malo starijih, a one stvaraju veliku količinu sile s teškim predmetima. Veća težina, jednostavno, kvari veš mašinu i uništava je.

Takođe, prostirke često imaju gumu na sebi, a ona se tokom pranja raspada i može zapasti u odvodni cev i zapušiti ga. Ne samo guma s prostirke, već isto čine i duga vlakna.

Najbolje je prostirke prati ručno. Operite je sunđerom ili četkom, a onda ostavite da se osuši na vazduhu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.